Egipt – Israel : Misterele Ţinuturilor Biblice (8 zile/7 nopti)


Plecari 2019: 24.04

TARIFUL INCLUDE

 • Transport avion Bucuresti – Sharm el Sheikh – Bucuresti,
 • Taxe de aeroport,
 • Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului,
 • 7 nopti cazare la hoteluri de 4* si 3* conform clasificarii din Israel si Egipt
 • Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • Taxe de intrare la obiectivele din program
 • Viza de Egipt este gratuita si se obtine la sosirea in aeroportul din Sharm el Sheikh si este valabila doar pentu peninsula Sinai si Taba si se obtine la sosirea in aeroport si este doar pentu peninsula Sinai si Taba
 • Insotitor din partea agentiei (preot, absolvent teologie sau ghid) si ghid local vorbitor de limba romana.
 • Taxa de trecere a frontierei Eilat – Taba -35 Euro/pers. (se achita la inscriere);
 • Taxa de iesire din Egipt 10 Euro/pers. (se achita la inscriere);

TARIFUL NU INCLUDE

 • Taxiul pe Muntele Tabor (10 Euro/pers, se achita in Israel)
 • Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali aprox. 20 euro/ persoana (se achita ghidului insotitor).
 • Excursiile optionale : Seara tematica O mie si una de nopti
 • Alte taxe si cheltuieli personale;
 • Alte mese decat cele mentionate in program;
 • Bauturile la mese;
 • Asigurarea medicala si asigurarea storno;
 • Alte obiective turistice decat cele mentionate

 

Conditii transport bagaje – destinatia Egipt
NOU! Pentru destinatia Egipt turistii au la dispozitie un bagaj de cala de 20 kg si un bagaj de mana de 10 kg.

IMPORTANT! Infolierea bagajului este OBLIGATORIE la retur (cost aproximativ 3 euro/bagaj).

Aceasta taxa este obligatorie si va fi achitata de catre turisti in aeroport.

Cod oferta C00H

Ziua 1. Bucuresti – Sharm el Sheikh – Taba
Prezentare in Aeroportul International Otopeni pentru zborul spre Sharm el Sheikh. Dupa aterizare imbarcare in autocarul de transfer si deplasare spre Taba pentru cazare. Cazare si cina la hotel in Taba.

Ziua 2. Taba – Muntele Tabor – Cana Galileii – Nazareth
Mic dejun. Ne indreptam spre punctul de frontiera cu Israel si intram in Tara Sfanta, prima noastra oprire fiind Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Maantuitorului; in biserica greco-ortodoxaa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire, in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de catre Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Ne continuam programul cu o vizita la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Cazare si cina la hotel in zona Tiberias/ Nazareth.

Ziua 3. Ierusalim : Muntele Maslinilor – Muntele Sion
Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca Tatal nostru; Manastirea Dominus Flevit (Domnul a plans) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobori cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Dupa aceea vom merge pe Muntele Sion, unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul Cina cea de Taina (locul primei biserici creștine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Facem o vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Dupa-amiaza vom merge in Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita Betleemita sau Aparatoarea Bethleemului). Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4. Hozeva – Ierusalim , Via Dolorosa
Mic dejun. Pornim catre Hozeva, unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale cărei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Spre seara vizitam Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5. Bethleem – Ierihon – Taba – Sf. Ecaterina
Mic dejun. Ne indreptam catre Ierihon-cel mai vechi oras din lume, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Ne vom opri la biserica ortodoxa-greceasca din Ierihon unde vom vedea Dudul lui Zaheu. Apoi ne indreptam spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului lui Iisus; in apropiere este Manastirea Sf. Gherasim locul unde Maica Domnului a poposit in drumul spre EgiptNe luam ramas bun de la Tara Sfanta si ne indreptam spre Egipt. Trecem frontiera prin punctul Taba si ne continuam traseul spre Manastirea Sf. Ecaterina. Cazare si cina la Sf. Ecaterina. Respiram aerul racoros al noptii si pornim aproape de miezul noptii pe cararea ce duce spre varful Muntelui Sinai. Urcusul dureaza 2-3 ore, dar ne dozam puterile cu popasuri scurte si atingem varful chiar la timp pentru a vedea rasaritul de soare ce ne ofera un spectacol feeric, o proiectie cromatica a Peninsulei Sinai care-ti taie respiratia. Aici a primit Moise Tablele Legii. Coboram muntele anticipand cu emotie vizita la Manastirea Sf. Ecaterina. (Pentru acesta excursie va sfatuim sa va echipati cu haine calduroase si incaltaminte confortabila si rezistenta. Tine cont ca aceasta excursie necesita o forma fizica buna, nefiind recomandat celor cu probleme medicale sau cardiacilor).

Ziua 6. Sf. Ecaterina – Sharm el- Sheikh
Dupa micul dejun suntem nerabdatori sa pasim in manastirea Sf Ecaterina, unde se afla Capela Rugul Aprins, considerat a fi punctul in care Moise vazuse manifestarea divinitatii descrisa in Biblie drept Rugul Aprins. La doar cativa metri de Capela dainuie si astazi planta ce era invaluita de foc atunci cand a fost zarita de catre Moise. Rugul, se pare, ar fi fost mutat la cererea Sfintei Imparatese Elena in anul 330, iar in locul lui a fost ridicata Capela. Te afli pe Pamant Sfant, asa ca, inainte de a intra, va trebui sa lasi incaltarile in prag. Manastirea Sf. Ecaterina adaposteste o colectie impresionanta de obiecte de arta religioasa, celebrele manuscrise iluminate si icoane de o valoare nepretuita. Ne deplasam catre hotelul nostru din Sharm el- Sheikh.

Ziua 7. Sharm el Sheikh – O mie si una de nopti
Mic dejun. Avem timp liber la dispozitie, pe care il putem petrece dupa bunul plac. Seara participam optional la o seara cu tematica O mie si una de nopti. Dupa cum ne lasa sa ghicim si tema acestei seri, spectacolul O mie si una de nopti de la Alf Leila wa Leila iti va stimula toate simturile, readucand la viata opulenta si grandoarea din palatele emirilor si seicilor arabi de odinioara. Intr-un decor ce-ti taie respiratia, un castel cu arhitectura desprinsa direct din povestile lui Aladin – pasaje de marmura, fantani arteziene, domuri si turnuri ce amintesc de minarete – vei face o incursiune in legendele si traditiile egiptenilor. Muzica aproape mistica a beduinilor, spectacolul de proiectii de lumini si sunet ce redau povestea grandorii faraonilor, dansul rotitor al dervisilor, inclestarea ritmata a dansatorilor cu bete (tahtib), dansul gratios al cailor arabi si, desigur, senzualitatea desavarsita a dansatoarelor din buric acompaniaza cina spectaculoasa de cinci stele. Te vei bucura de o seara cu totul speciala, care se incheie la miezul noptii, cand Seherezada te anunta ca ar fi timpul sa te retragi la hotel. Cazare si cina la acelasi hotel din Sharm el Sheikh.
Ziua 8. Sharm el Sheikh – Bucuresti
Mic dejun. Ne indreptam catre Aeroportul din Sharm el- Sheikh pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul catre Bucuresti.

Date de plecare Tarif/persoana in dubla Supliment Single
2019 : 24.04 739 euro 195 euro

REZERVARE OFERTA

DETALII TURISTI


Domnul / Doamna* (obligatoriu)

 

DETALII FACTURARE (obligatoriu)


 

ALTE DETALII
CE SPUN ALTI TURISTI DESPRE ACEASTA OFERTA?

Momentan nu exista impresii din partea turistilor..

Lasa-ne impresia ta despre ISRAEL

Rating