Israel – Pământul Făgăduinței 2019 – 5 zile – Plecare din Iaşi


Plecari 22.02; 22.03; 12.04; 03.05 ; 17.05

Acest program nu permite partaj!

Muntele Tabor – Cana Galileii – Muntele Fericirilor – Capernaum – Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa – Bethleem – Manastirea Hozeva

 

Tariful include:

 • Transport avion Iasi – Tel Aviv – Iasi,
 • 4 nopti cazare la hoteluri de 4* si 3 conform clasificarii locale
 • Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)
 • Taxe de intrare la obiectivele din program,
 • Taxiul pe Muntele Tabor
 • Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului,
 • Preot insotitor din partea agentiei si ghid local vorbitor de limba romana.

Tariful nu include:

 • Tips si porter in valoare de 2 euro de persoana pe zi (se plateste obligatoriu catre ghidul israelian)
 • Croaziera pe Marea Galileii
 • Mesele de pranz
 • Cheltuieli personale.

 

Suplimente si Reduceri

 • Supliment de single 110 euro
 • Reducere copii 6-12 ani 20 euro

Ziua 1, Iasi – Tel-Aviv – Nazareth – Tiberias

Prezentare in Aeroportul din Iasi la ora 5.00 pentru zbor Iasi-Tel Aviv cu compania Tarom. Decolare la ora 07.00 din Iasi cu destinatia Tel Aviv, sosire la ora 09.50 pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale incepem vizita in Tara Sfanta urcand coasta Marii Mediterane. Ne indreptam spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Mantuitorului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Ne incepem ziua de pelerinaj cu vizita la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Cazare si cina la hotel in Tiberias/ Nazareth.

Ziua 2, Muntele Fericirilor – Capernaum – Bethleem

Mic dejun. Incepem ziua cu vizita la Muntele Fericirilor unde vom vedea biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut frumoasa predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m sub nivelul Marii Mediterane. Optional se poate face o relaxanta si frumoasa croaziera pe Marea Galilei cu o barca asemenatoare cu cea de pe vremea Mantuitorului. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii ai a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha – loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Coboram pe valea Iordanului si oprim la Yardenit unde este un locul amenajat pentru binecuvantarea credinciosilor in apele Raului Iordan. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3, Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion – Bethleem

Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca ‘Tatal nostru’; Manastirea ‘Dominus Flevit’ (‘Domnul a plans’) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus înainte de judecata. Dupa aceea vom merge pe Muntele Sion unde sunt Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul ‘Cina cea de Taina’ (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Dupa amiaza vom merge in Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numită ‘Betleemita’ sau ‘Aparatoarea Bethleemului’). Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 4, Hozeva – Ierusalim, Via Dolorosa

Mic dejun. Ne indreptam catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Spre seara vizitam Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 5, Tel-Aviv – Iasi

Mic dejun devreme. Plecam spre aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Decolare la ora 10:40 si aterizare pe Aeroportul Internaţional din Iasi la ora 13:40

Date de plecare Tarif
22.02; 22.03; 12.04; 03.05 ; 17.05 515 euro

REZERVARE OFERTA

DETALII TURISTI


Domnul / Doamna* (obligatoriu)

 

DETALII FACTURARE (obligatoriu)


 

ALTE DETALII
CE SPUN ALTI TURISTI DESPRE ACEASTA OFERTA?

Momentan nu exista impresii din partea turistilor..

Lasa-ne impresia ta despre ISRAEL

Rating