Pelerinaj în ȚARA SFÂNTĂ (5 zile/4 nopti)


Date de plecare: 26.08.18; 14.10.18

Bucuresti – Tel Aviv – Haifa – Cana Galileei – Nazaret – Capernaum – Tabgha – Muntele Fericirilor – Bethleem – Ierihon – Masada – Marea Moarta – Hozeva – Zidul Plangerii – Muntele Sion – Muntele Măslinilor – Via Dolorosa – Ein Karem – Tel Aviv – Bucuresti

PRETUL INCLUDE :

NU SUNT INCLUSE IN PRET :

 • Bilet avion cursa directa Blue Air: Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti

 • Bagaj de cala inclus 32 kg

 • Bagaj de mana: 10 kg

 • Transport autocar clasificat conform normelor locale dotate cu aer conditionat,

 • 4 nopti cazare cu demipensiune hoteluri de 3* si 4*(conform clasificarii din Israel)

 • Vizitele conform programului

 • Ghid local vorbitor de limba romana

 • Taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

 • Taxele de aeroport Bucuresti – Tel Aviv – Bucuresti: 99 euro/pers.
 • Alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, etc.
 • Bacsisuri: 2eur/pers. pentru ghizi locali si soferi, (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire);
 • Excursii optionale: calatorie cu barca pe Marea Galileei: 10 eur/pers, se achita la agentie; Hozeva – 10 euro / pers, se achita la agentie;

Ziua 1. Tel Aviv – Haifa – Cana Galileii – Nazareth
Intalnire cu reprezentantul agentiei la aeroportul Henri Coanda la ora 03.00, pentru formalitatile de imbarcare pe cursa Blue Air  la ora 07.35, sosire la ora 10.25 la Tel Aviv. Dupa formalitatile vamale de pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv, pelerinajul nostru in Tara Sfanta va incepe spre Haifa, splendid oras, port la Mediterana, situat intr-un superb golf, la poalele Muntelui Carmel. Vom admira Templul Cultului Bahai, cu gradinile sale persane superb terasate, inclus pe lista Patrimoniului UNESCO (privire din punctul de panorama) si incantati de atata frumusete, vom poposi la Biserica Stella Maris – Steaua Marii (sediul Ordinului calugaresc al Carmelitilor), cu altarul asezat deasupra Grotei Sf. Prooroc Ilie Tezviteanul. Continuam traseul spre Cana Galileii, unde se viziteaza Biserica Minunii si Casa Nuntii, unde Iisus a savarsit prima minune, transformand apa in vin. Incheiem ziua in Nazaret, vizitand atat Biserica Ortodoxa Sfantul Gavril, unde admiram Fantana Fecioarei Maria, cat si Biserica Catolica Buna Vestire, care adaposteste in subsol o parte a casei lui Iosif (Pestera Familiei Sfinte). Seara cina si cazare in Nazaret / Tiberias.
Ziua 2. Capernaum – Tabgha – Mt.  Fericirii – Iordan – Bethleem
Mic dejun. Deplasare spre Capernaum, orasul unde a locuit Iisus dupa ce a plecat din Nazaret. Aici se viziteaza ruinele sinagogii din calcar alb, locul in care Iisus a predicat, ruinele casei soacrei Sf. Petru si Biserica Ortodoxa greaca Sfantul Gheorghe. Continuam cu Tabgha -loc ce aminteste de minunea inmultirii painilor si pestilor, unde admiram o biserica construita in stil bizantin, apoi facem o oprire pe Muntele Fericirilor, unde vom vizita capela de forma octogonala ce a  fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Din Tiberias – optional si in functie de timp -plimbare cu o copie a barcii lui Iisus, pe apele Marii Galileii. Urmeaza Raul Iordan, locul unde Iordanul paraseste Marea Galileii si este amenajat pentru a da posibilitatea pelerinilor sa intre in apele sfinte.Vizita la manastirea Sf. Gherasim, manastire greco-ortodoxa din apropierea Ierihonului, inaltata in cinstea sfantului, la poalele muntilor din Desertul Iudeii. Este prima manastire intemeiata in Valea Iordanului.Ne indreptam spre Bethleem pentru cina si cazare la hotel de 4*.
Ziua 3. Ierihon – Masada – Qumran – M. Moarta – Hozeva – Bethleem
Mic dejun. Optional vizita la Hozeva, locul unde a trait in ultima parte a vietii sale, Sfantul Ioan Iacob Romanul.  Plecare spre Ierihon, orasul cu cea mai veche istorie din lume, unde vizitam Asezamantul Romanesc si Dudul lui Zacheu. Deplasare la Masada, unde optional se urca contra cost (15 euro telecabina + bilet de intrare), la ruinele cetatii unde a avut loc cea mai eroica rezistenta a iudeilor in razboiul impotriva romanilor. Sosim in Qumran (oprire la magazinul de cosmetice) – Marea Moarta, situata la aproape 400 de metri sub nivelul oceanului planetar. Deplasare in Bethleem unde vom vizita Biserica Nativitatii, locul nasterii lui Iisus si  icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita Betleemita sau Aparatoarea Bethleemului si vom face popas in Piata Ieslei, situata in partea veche a orasului. Seara, sosire pentru cina si cazare la hotel de 4*.
Ziua 4. Ierusalim: Muntele Maslinilor – Via Dolorosa – Muntele Sion
Mic dejun. Exploram Ierusalimului, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer; Manastire Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca Tatal nostru; Manastirea Dominus Flevit (Domnul a plans) zidita in forma de lacrima, Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde gasim Capela Sf. Ioachim si Ana si Grota Tradarii. Traversand paraul Chedron intram in cetatea Ierusalimului prin Poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Drumul  Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, unde ne vom inchina la toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sfantul Mormant. Incheiem vizita cu: Zidul Plangerii, Muntele Sion, Foisorul \Cina cea de Taina, Biserica Adormirii Maicii Domnului si Mormantul lui David. Seara, sosire pentru cina si cazare la hotel de 4*.
Ziua 5. Bethleem – Ein Karem – Tel Aviv
Mic dejun. Deplasare la Ein Karem, loc al intalnirii Fecioarei Maria cu Elisabeta. Aici se viziteaza Biserica \Sf. Ioan Botezatorul ridicata pe locul nasterii \celui mai mare om nascut din femeie. Seara tur de oras cu autocarul in Tel Aviv si vizita in orasul vechi Jaffa, unde admiram biserica ce adaposteste moastele Sf. Gheorghe din Lod. Transfer la aeroport pentru zborul spre tara.Decolare 20.20 din Tel Aviv, aterizare in Bucuresti la ora 23.10.

 

DATA DE PLECARE

LOC IN CAM. DUBLA/ TRIPLA

SUPLIMENT SINGLE

26.08-30.08.2018

14.10-18.10.2018

399 euro

140 euro

REZERVARE OFERTA

DETALII TURISTI


Domnul / Doamna* (obligatoriu)

 

DETALII FACTURARE (obligatoriu)


 

ALTE DETALII
CE SPUN ALTI TURISTI DESPRE ACEASTA OFERTA?

Momentan nu exista impresii din partea turistilor..

Lasa-ne impresia ta despre ISRAEL

Rating