Israel si Iordania (9 zile/8 nopti)


Plecari 2020:  05.09, 20.09, 10.10, 24.10, 14.11, 28.11.

Vizitam Amman, Mabada, Petra, Ierihon, Bethlehem, Ierusalim, Muntele scopus, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Zidul Plangerii, Via Dolorosa, Drumul Crucii, Nazareth, Tiberias, Marea Galileii, Capernaum, Muntele Fericirilor, Tabgha, Haifa, Tel Aviv.

Servicii incluse:

Zbor direct la dus Bucuresti – Amman, Compania TAROM

Zbor direct la retur Tel Aviv – Bucuresti, Compania TAROM

Cazare 8 nopti la hoteluri in Iordania si Israel astfel:

 • 1 noapte cazare cu mic dejun in Amman hotel Mena Tyche sau similar
 • 2 nopti cazare cu mic dejun la Marea Moarta hotel Grand East sau similar
 • 3 nopti cazare cu mic dejun in Bethlehem
 • 2 nopti cazare cu mic dejun in zona Nazareth-Tiberias

7 cine la hotel (demipensiune)

Excursiile zilnice si vizitele prevazute in program

Bonus

 • Calatorie cu barca pe Marea Galileii
 • Taxi Muntele Tabor
 • Biletele de intrate la obiectivele din program

Ghid local de limba romana pe toata durata excursiei

Transport cu autocar local pe toata durata programului

Insotitor roman de grup

Servicii neincluse:

 • Taxele de aeroport si combustibil: 199 Euro/persoana (se achita in agentie)

(pot suferi modificari pana la emiterea biletelor de avion)

 • Taxa de iesire din Iordania: ~15 USD/persoana (se achita la fata locului insotitorului de grup )
 • Bacsisuri pentru ghizi locali si sofer: 5 Euro/persoana/zi (se achita la fata locului)
 • Asigurarea medicala, asigurarea storno (se emite in aceeasi zi cu contractul)

Transferuri GRATUITE la aeroportul Otopeni din urmatoarele orase:

 • Constanta, Medgidia, Cernavoda, Fetesti, Slobozia
 • Iasi, Targu Frumos, Roman, Bacau, Onesti, Adjud, Focsani, Buzau, Urziceni
 • Brasov, Predeal, Sinaia, Campina, Ploiesti
 • Sibiu, Rm. Valcea, Pitesti

Pentru plecarile 05.09, 20.09, 10:10: decolare cu zborul RO154/RO2154 la ora 23:30 si aterizare in Bucuresti la ora 02:15 (a doua zi)

Pentru plecarile 24.10, 14.11, 28.11: decolare cu zborul RO152 la 20:05 si aterizare in Bucuresti la 22:50

DATA PLECARE

HOTELURI ISRAEL

17 mai

Days Tiberias

Paradise Premium Bethlehem

30 mai

Ararat Bethlehem

Mary’s Well Nazareth

05 septembrie

Daimond Bethelehem

Days Tiberias

20 septembrie

Ararat Bethelehem

Days Tiberias

10 octombrie

Christmas Carol Bethlehem

Mary’s Well Nazareth

24 octombrie

Christmas Carol Bethlehem

Mary’s Well Nazareth

14 noiembrie

Ararat Bethlehem

Days Tiberias

28 noiembrie

Ararat Bethlehem

Days Tiberias

Tarife calculate pentru un grup de 40 platitori

 • 899 Euro adult loc in camera dubla
 • 659 Euro copil 2-11,99 ani in camera cu 2 adulti
 • 1.169 Euro adult loc in camera single

Cod oferta 21

Ziua 1 Bucuresti – Aman

Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni la ora 22:30 pentru imbarcare pe zborul Companiei

TAROM RO187 cu destinatia Amman, cu decolare la putin timp dupa miezul noptii.

Ziua 2 Amman – Jersash – Ajloun – Marea Moarta

Decolare din Bucuresti la ora 00:30 si sosire in Amman la ora 03:10.Transfer si cazare Hotel Mena Tyche sau similar Amman (noaptea de cazare este inclusa). Timp liber pentru odihna.

Mic dejun. Astazi vom face un tur al orasului Amman, intins pe nu mai putin de 19 dealuri. Amman-ul este deopotriva un oras modern dar si capitala antica a Regatului Hasemit al Iordanului cu o varietate de situri istorice pe care le vom vizita astazi. Falnic situata deasupra orasului, Citadela cuprinde mai multe structuri precum Templul lui Hercule, Palatul Omayyad si Biserica Bizantina. La poalele cetatii se afla Teatrul Roman cu o capacitate de peste 6000 de locuri, folosit si in ziua de azi pentru evenimente culturale. Un alt teatru restaurat este teatrul Odeon, cu o capacitate de 500 de locuri si care este folosit pentru concerte. In zona se mai afla trei muzee importante ale Iordaniei, Muzeul de Arheologie, Muzeul de Folclor si Muzeul Traditiilor Populare . Continuam cu vizitarea orasului antic Jerash – unde primele asezari omenesti au fost datate cu mai mult de 6500 de ani in urma. Epoca de aur a orasului a fost sub stapanirea romana, iar acum este una dintre cele mai bine conservate asezari romane din lume. Ascuns timp de secole in nisip, in urma unui proces de restaurare din ultimii 70 de ani, astazi Jerash este cel mai bun exemplu de urbanism roman din Orientul Mijlociu, cu strazi asfaltate si coloane, temple, teatre, piatete spatioase, bai publice, numeroase fantani si bineinteles zidurile vechi ale orasului strapunse de numeroase turnulete si porti. La mica distanta de Jerash, calatorind spre nord vest prin paduri de pin si plantatii de maslini, se afla orasul Ajloun locul unde Hadrian si-a petrecut iarna anilor 129-130 si a construit aici un arc de triumf in afara orasului lasand laturile sale nelagate pentru viitoarele ziduri ale orasului. Aici vom admira Castelul Ajloun (exterior) cunoscut in araba sub numele de Qalaat Errabadh, de unde va veti putea bucura de o panorama deosebita asupra Vaii Iordanului. A fost construit de musulmani in anii 1184-1185 ca un fort militar tampon pentru a proteja regiunea de invazia Cruciatilor. Din pozitia sa strategica de pe deal, castelul proteja caile de comunicare dintre Iordania si Siria si a fost unul dintre un lant de forturi, ale carui balize luminoase transmitea pe timp de noapte semnale venite dinspre Eufrat si Cairo. Ne indreptam apoi catre Marea Moarta. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Grand East sau similar.

Ziua 3 | PETRA – A 8-a minune a lumii antice

Mic dejun. Excursie de 1 zi la Petra. Astazi vom face o plimbare pe urmele lui Indiana Jones si vom descoperi acest oras uimitor, care a fost pierdut de lume mai bine de 1000 de ani. Cea mai mare comoara nationala a Iordaniei, Petra, este unul dintre site-urile Patrimoniului Mondial UNESCO cu 2000 de ani de istorie si 800 de monumente inca in picioare. Unii arheologi o numesc a 8-a minune a lumii antice si nu e de mirare. Vom admira temple, morminte, teatre si scari care au fost sculptate in stanca. Vom intra in orasul vechi, prin As-Siq si ne vom indrepta catre Al-Khazneh, cunsocut si sub numle de Trezorerie, unde s-ar putea sa va incerce un sentiment de deja-vu, intrucat acest loc a jucat un rol important in ultima Cruciada si in filmul Indiana Jones. Vom vizita apoi Teatrul Roman si spectaculoasele morminte regale. De aici vom cobori catre Aleea Coloanelor. Timp liber la dispozitie pentru fotografii inainte sa ne intoarcem la hotel. Nota: Turul de Petra se face pietonal si intrucat se merge pe jos considerabil, cu numeroase scari si portiune de teren accidentat, se recomanda incaltaminte comoda si nu este potrivit persoanelor care au dificultati cu mersul pe jos indelungat. Intoarcere la Marea Moarta. Servirea cinei la hotel. Cazare hotel Grand East sau similar.

Ziua 4 Mabada – Muntele Nebo – Ierihon – Bethlehem

Mic dejun. Excursia continua astazi spre Madaba unde vom vizita Bazilica St. George, renumita in intreaga lume pentru harta de mozaic din podeaua sa, datata secolul al VI-lea, formata din 2 milioane de bucati de piatra colorata infatisand dealuri, vai si orase din Tara Sfanta. Ne vom indrepta apoi catre Muntele Nebo, situat la 800m deasupra nivelului marii, unde puteti sta pe locul unde Moise a privit peste Tara Promisa. Din acest loc putem vedea Valea Raului Iordan, Ierihon, Marea Moarta, dar si Muntii Iudeii. Continuam spre Israel, trecand prin Valea Iordanului, traversand Podul Allenby, pana ajungem in Ierihon, cel mai vechi oras din lume, unde vizitam Muntele Ispitirii si Dudul lui Zacheu. Sosire in Bethlehem in cursul serii. Servirea cinei la hotel. Cazare in Bethlehem.

Ziua 5 Bethlehem – Qumran – Marea Moarta

Mic dejun. Astazi vizitam exterior cu ghidul local Qumran, locul unde au fost gasite manuscrisele de la Marea Moarta (intrarea pentru cine doreste se achita separat). Vizita la Marea Moarta cu posibila baie in apa sarata, bogata in minerale. Continuam apoi cu o explorare mai amanuntita a orasului Bethlehem, locul de nastere al lui Iisus unde vizitam Biserica Nasterii, grota Sfantul Jerome si capela Sfanta Ecaterina, campul Pastorilor unde au vazut ingerii ce au anuntat nasterea Mantuitorului. Servirea cinei la hotel. Cazare in Bethlehem.

Ziua 6 Ierusalim – Muntele Scopus – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Zidul Plangerii

Mic dejun. Urcam la Ierusalim prin desertul Iudeii, trecand pe la Hanul Bunului Samaritean. Intrare triumfala la Ierusalim admirand zidurile Vechii Cetati. Pelerinajul la Ierusalim incepe urcand pe Muntele Scopus spre Muntele Maslinilor pana la locul Inaltarii. Grota Pater Noster (Tatal Nostru) si cea mai frumoasa vedere panoramica a orasului Ierusalim. Coboram pana la Gradina Ghetimani, Biserica Agoniei, Grota Tradarii si mormantul Mariei.Continuam cu vizitarea Muntelui Sion, Foisorul unde a avut loc “Cina cea de taina”, mormantul regelui David si manastirea Dormition. Continuam cu Zidul Plangerii si urcam muntele Templului la West, vizitarea noului oras. Intoarcere in Bethlehem. Servirea cinei la hotel. Cazare in Bethlehem.

Ziua 7 Via Dolorosa – Drumul Crucii – Nazareth/Tiberias

Mic dejun. Dimineata vizita la scaldatoarea Bethesda, intrand prin Poarta Oilor, biserica Sfanta Ana, Capela Biciuirii si parcurgerea pe jos a Viei Dolorosa cu cele 14 Staţii in care s-a oprit Isus pe Drumul Crucii, pina la Golgota si Biserica Sfantului Mormant. Dupa pranz, timp liber pentru cumparaturi. Continuam cu Nazareth – locul unde Iisus si-a petrecut copilaria si adolescenta. Vizita la biserica Buna Vestire si la atelierul de tamplarie al Sfantului Josif. Ultima vizita pentru aceasta zi va fi la Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la fata. Servirea cinei la hotel. Cazare in Nazareth / Tiberias (in functie de data de plecare).

Ziua 8 Marea Galileei – Capernaum – Muntele Fericirilor – Tabgha

Mic dejun. Turul incepe la Capernaum, vizitand ruinele vechii Sinagogi unde Iisus a predicat si a dat invatatura. Excursia continua pe Muntele Fericirilor, unde a avut loc Predica de pe munte. Se merge la Tabgha, unde a avut loc miracolul inmultirii painii si pestilor, apoi la Biserica lui Petru si in locul pescuirii miraculoase. Calatorie cu barca pe Marea Galileei asa cum era pe vremea lui Iisus. Timp liber pentru pranz. Dupa pranz, vizita la Raul Iordan si la locul de botez- kibutz Yardenit, apoi continuam cu Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus. Servirea cinei la hotel. Cazare in Nazareth / Tiberias (in functie de data de plecare).

Ziua 9 Haifa – Tel Aviv – Bucuresti

Mic dejun. Ultima zi pe taramul sfant incepe cu o urcare pe coasta Marii Mediterane pana la Haifa, vizitam frumoasele gradinile suspendate Bahai, cat si biserica Stella Marris, muntele Carmel si grota prorocului Ilie. Turul orasului Haifa. Continuam pe urmele Sfantului Petru pana la Cezareea – locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sfantul Pavel a plecat la Roma. Plecam spre Tel Aviv, unde ne vom bucura de un tur panoramic al orasului catre Jaffa, vechi port, acum un faimos cartier al artistilor unde vizitam casa lui Simon Tabacaru si biserica Sfantul Petru ce comemoreaza invierea Tabitei. Transfer la Aeroportul International Ben Gurion pentru imbarcare pe zborul de seara al companiei TAROM cu destinatia Bucuresti.

Date plecare Tarif persoana in dubla Camera single Copil 2-12 ani

17.05, 30.05, 05.09, 20.09, 10.10, 24.10, 14.11, 28.11.2020

899 euro 1169 euro 659 euro

REZERVARE OFERTA

DETALII TURISTI


Domnul / Doamna* (obligatoriu)

 

DETALII FACTURARE (obligatoriu)


Data de plecare:

 

 

ALTE DETALIISunt de acord cu CONDITIILE GDPR si TERMENII SI CONDITIILE DE REZERVARE.CE SPUN ALTI TURISTI DESPRE ACEASTA OFERTA?

Momentan nu exista impresii din partea turistilor..

Lasa-ne impresia ta despre ISRAEL

Rating