Israel – Pământul Făgăduinței – 6 zile


Plecari 2022:  16.04*; 11.05*; 28.05*;03.09*;10.09*; 17.09*;28.09*; 15.10*;

Haifa – Cana Galileii – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum – Marea Moartă – Ierusalim, Muntele Măslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa -Bethleem – Mănăstirea Sf. Sava – Mănăstirea Hozeva

Acest program nu permite partaj!

Servicii incluse

 Transport avion București – Tel Aviv – București,

 Taxe de aeroport,

 5 nopţi cazare la hoteluri de 4* și 3* conform clasificarii din Israel

 Demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)

Transport cu autocar cu aer condiţionat, conform programului,

Taxe de intrare la obiectivele din program

Preot însoţitor din partea agentiei și ghid vorbitor de limba română.

Servicii neincluse

Excursiile opționale, pentru grup minim de 30 de persoane;

Alte taxe şi cheltuieli personale;

Alte mese decât cele menţionate în program;

Băuturile la mese;

Alte obiective turistice decât cele menţionate;

Casti si bacşişuri pentru şoferi şi ghizi locali în valoare de 5 Euro de persoană pe zi (se plătește obligatoriu către ghidul israelian);

Taxe de oraș – plătibile la hotel • Asigurare Covid (storno + medicala).

Supliment de single 130 €

Reducere copii 6-12 ani 15 €

 

Documente necesare

• Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea programului.

• Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).

• Pentru calatorie este necesar pasaportul, valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara.

Hoteluri

• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru tarile tranzitate.

• Hotelurile folosite in programele de circuite culturale sunt hoteluri standard. In fiecare program sunt nominalizate unitatile de cazare utilizate in sezonul precedent. Lista cu hotelurile confirmate pentru o anumita data de plecare din sezonul curent, va fi nominalizata cu 14 zile inainte de plecare. Orice modificare aparuta ulterior va fi notificata in timp util.

• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.

• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu cu exactitate asupra lor.

Autoritatile locale pot solicita o taxa de genul taxei de statiune. Aceasta se va achita de catre turisti la receptia hotelurilor. Preturile afisate in program sunt informative.

Asistenta turistica este asigurata de reprezentantii din destinatie si include preluarea, insotirea si conducerea turistilor de la punctul de sosire spre locul de cazare sau spre vizitarea unui obiectiv turistic, precum si suport la destinatie, pe durata sejurului, fiind in legatura directa cu organizatorul.

Imaginile si textele folosite pe acest site au caracter informativ.

Cod oferta C07

Ziua 1. Bucuresti – Tel Aviv – Betlehem
Prezentare in Aeroportul Bucuresti OTOPENI pentru zbor Bucuresti-Tel Aviv. Decolare din Bucuresti cu destinatia Tel- Aviv, sosire pe aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv. Ajunsi in Tel Aviv, dupa formalitatile vamale ne indreptam spre Betlehem pentru cazare.

Ziua 2. Bethleem – Manastirea Sf. Sava – Ein Karem
Dupa micul dejun vom vizita Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului din Bethleem, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”). La aproximativ 500m se afla Grota Laptelui, unde, potrivit traditiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, in noaptea in care Dreptul Iosif a primit porunca de la inger sa paraseasca Betleemul si sa fuga in Egipt. Dupa aceea mergem in pustiul Iudeii pentru a vizita Manastirea Sf. Teodosie cu Pestera Magilor in care se afla mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma si Damian. De la Manastirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile catre Manastirea Sf. Sava, manastirea care dateaza din sec. V si care adaposteste moastele Sf. Sava (accesul in incinta manastirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea manastirea si locul unde s-a nevoit Sf. Sava). Revenim in Bethleem pentru a vizita Biserica Campul Pastorilor, locul unde innoptau pastorii, in noaptea in care s-a nascut Pruncul Iisus Hristos. Continuam cu vizita la Biserica Sf. Nicolae. Deplasare la Ein Karem, patria Sfantului Ioan Botezatorul. Aici vizitam Biserica si locul unde s-a nascut ”cel mai mare Om nascut dintr-o femeie” si Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul intalnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta. Cazare si cina la hotel in Bethleem.

Ziua 3. Ierusalim – Muntele Maslinilor – Muntele Sion – Via Dolorosa
Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf. Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobora cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Intram in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan si parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Asezamantul Romanesc de la Ierusalim.

Dupa aceea ne vom indrepta Muntele Sion unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Cazare si cina la hotel

Ziua 4. Ierihon– Marea Moarta – Hozeva – Raul Iordan
Mic dejun. Ne deplasam catre Ierihon, de unde vom avea o privire panoramica asupra Manastirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Situat la nord-est de Ierusalim la circa 40 de km , Ierihonul, cel mai vechi oras din lume, se afla la cea mai joasa altitudine, aproximativ 250 m sub nivelul marii. Aici vedem Biserica Dudul lui Zaheu. Ne indreptam spre Qumran, unde vom merge la un magazin de produse cosmetice pe baza de saruri de la Marea Moarta, dar inainte vom face un scurt dar relaxant popas la Marea Moarta – lipsita de viata si situata in cel mai jos punct al lumii -420 m. sub oceanul planetar.

Apoi vom merge catre Hozeva unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie.
Urcam pe valea Iordanului cu oprire la raul Iordan – locul adevarat al botezului lui Iisus, unde este amenajat pentru binecuvantarea credinciosilor in apele Raului Iordan. Seara cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 5. Cana Galileii – Nazareth – Muntele Tabor – Muntele Fericirilor – Capernaum
Mic dejun. Ne incepem ziua cu vizita la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin; continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Ne indreptam spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Domnului. Continuam cu Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica ce fost construita pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a tinut predica despre fericiri. Muntele se inalta la 175 m deasupra nivelului Marii Galileii, dar totodata este la 35m. sub nivelul Marii Mediterane. Optional, se poate face o frumoasa si relaxanta croaziera pe Marea Galilei, asa cum era pe vremea Mantuitorului. Vom merge catre Capernaum, orasul cel mai iubit de catre Mantuitorul si unde a savarsit cele mai multe minuni; aici vom putea vedea ruinele Sinagogii si a casei unde a fost vindecata soacra Sf. Petru. La mica distanta se afla Tabgha – loc ce aminteste de minunea inmultirii a 5 paini si 2 pesti si hranirea a peste 5000 de oameni. Cazare si cina la hotel in Tiberias/Nazareth.

Ziua 6. Haifa – Tel Aviv – Bucuresti
Mic dejun. Coboram pe coasta Marii Mediterane pe urmele Sf. Petru pana la Cezareea, locul unde Corneliu a fost botezat si de unde Sf. Pavel a plecat la Roma. Ajungem in orasul Haifa unde vedem panoramic frumoasele gradini suspendate Bahai si Biserica Stella Marris (grota prorocului Ilie Tezviteanul).

Ajungem in Tel Aviv, cel mai modern oras din Israel, denumit si „Orasul primaverii” unde facem un un tur si avem timp liber pentru ultimele suveniruri.

In cursul serii ne indreptam catre Aeroportul din Ben Gurion pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul de Bucuresti.

Date de plecare Tarif persoana in dubla Supliment single
16.04 659 euro 135 euro
14.05 659 euro 135 euro
21.05 659 euro 135 euro
28.05 659 euro 135 euro
15.08 699 euro 135 euro
03.09 659 euro 135 euro
10.09 659 euro 135 euro
17.09 659 euro 135 euro
28.09 659 euro 135 euro
15.10 599 euro 135 euro

REZERVARE OFERTA

[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]


CE SPUN ALTI TURISTI DESPRE ACEASTA OFERTA?

Momentan nu exista impresii din partea turistilor..

Lasa-ne impresia ta despre ISRAEL

Rating