PASTE ISRAEL 2022 – Miracolul Sfintei Lumini!


Plecare 27.04.2021 

SERVICII INCLUSE:

• avion București – Tel-Aviv – București

• bagaj de cala – 20 kg

• taxe de aeroport,

• autocar cu aer condiționat și sistem audio la destinație

• transport cu autocarul în noaptea de Paște hotel-Ierusalim- hotel

• 7 nopti de cazare la hoteluri de 3-4*

• demipensiune (2 mese pe zi – conform programului)

• toate intrările la obiectivele din program

• taxiul pe Muntele Tabor

• taxiul la Man. Sf. Sava

• ghid vorbitor de limba română

• preot însoţitor din partea agenției care asigură asistență duhovnicească

TARIFUL NU INCLUDE:

• mesele de prânz

• cheltuieli personale.

• asigurarea medicala

• taxele de test covid in Israel – aprox 130 lei. (se plătesc in Romania)

• tips & porter în valoare de 25 Euro de persoană (se plătește obligatoriu către ghidul israelian)

 

Ziua 1- 17.04, București – Tel-Aviv
Întâlnire cu însoțitorul de grup în Aeroportul București OTOPENI la ora 16.30 pentru zbor București-Tel-Aviv cu compania Blue Air. Decolare la ora 19,20 din București, aterizare pe aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv la ora 22,55. Dupa efectuarea testelor covid in aeroportul din Tel-Aviv ne vom indrepta spre hotel. Cazare la hotel în Bethleem.

Ziua 2-18.04, Bethleem – Man. Sf. Sava – Man. Sf. Teodosie
Bruhim habaim! (Bine ați venit!). După micul dejun mergem în pustiul Iudeii pentru a vizita Mănăstirea Sf. Teodosie unde este Peştera Magilor în care se află mormintele Sf. Teodosie, Sf. Sofia – mama Sf. Sava, Sf. Evloghia – mama Sf. Teodosie, Sf. Teodota – mama Sf. Cosma şi Damian. De la Mănăstirea Sf. Teodosie ne vom deplasa cu taxiurile către Mănăstirea Sf. Sava, mănăstirea care datează din sec. V și care adăpostește moaştele Sf. Sava (accesul în incinta mănăstirii este permis numai domnilor, doamnele pot merge la Turnul Femeii, de unde se poate vedea mănăstirea şi locul unde s-a nevoit Sf. Sava).
Revenim în Bethleem pentru a vizita Biserica Câmpul Păstorilor, locul unde erau păstorii, în noaptea în care s-a născut Pruncul Iisus. Continuăm cu Biserica Ortodoxă a Naşterii Domnului, ce adăposteşte Peştera în care s-a născut Domnul Iisus Hristos şi icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului numită “Betleemița” sau “Apărătoarea Bethleemului”). La mică distanță se află Grota Laptelui, unde, potrivit tradiţiei s-a oprit Maica Domnului cu Pruncul, în noaptea în care Dreptul Iosif a primit poruncă de la înger să fugă în Egipt. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)

Ziua 3-19.04, Nazareth – Cana Galileii – Capernaum
Boker tov (Bună dimineața!). Mergem spre nordul Tarii Sifnte si vizitam oraşul Haifa unde avem ocazia sa vede (panoramic) frumoasele grădini suspendate Bahai și sa ne inchinam in Biserica Stella Marris unde se afla grota prorocului Ilie Tezviteanul.
Continuam cu orașul care este descris ca fiind locul unde a copilărit Iisus Hristos – Nazareth. Aici vom vizita Biserica Ortodoxă Sf. Gavriil, ridicată deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria și aflat în apropierea casei acesteia din Nazaret. Biserica a fost pictată de frații Moroșanu în 1977. Apoi vom merge către Biserica Catolică Buna-Vestire în incinta căreia se află casa în care Fecioara Maria a fost înștiințată de Arhanghelul Gavriil că Îl va naște pe Iisus. Este impresionant că în curtea mănăstirii, pe partea interioară a zidului împrejmuitor, se află icoane ale Maicii Domnului cu Pruncul, realizate în mozaic, grafica fiind conform tradițiilor țărilor care au donat respectivele icoane.
Sper seara vizitam biserica din Cana din Galileii. Aici a avut loc prima minune a lui Iisus, prefacerea apei în vin la nunta din Cana Galileii. Cazare si cina la hotel in Nazareth/ Tiberias.

Ziua 4-20.04, Muntele Tabor – Capernaum
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbarea la Faţă a Domnului; în biserica greco-ortodoxă se află icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului.
De aici vom merge pe Muntele Fericirilor unde vom vizita biserica octogonală ce fost ridicată pe locul unde Mântuitorul a ținut predica despre Legea cea Nouă, rostind cele 9 fericiri. Opţional, se poate face o relaxantă croazieră pe Marea Galilei, cu o barca ce aminteste de corăbiile din timpul Mântuitorului.
Vom merge către oraşul cel mai iubit de către Mântuitorul – Capernaum, unde a săvârșit cele mai multe minuni. Vom putea vedea ruinele Sinagogii şi a casei unde a fost vindecată soacra Sf. Petru. La mică distanță se află Tabgha – loc ce aminteşte de minunea înmulţirii a 5 pâini şi 2 peşti și hrănirea a peste 5000 de oameni. Cazare și cină la hotel în Tiberias/Nazareth.

Ziua 5-21.04, Hozeva – Ierihon
Mic dejun. Ne vom îndrepta spre Hozeva unde vom vizita Mănăstirea Sf. Gheorghe. În mănăstire sunt adăpostite moaștele Sf. Ioan Ioacob Hozevitul (sfânt născut în zona Botoșanului) și tot aici se află şi peştera unde a trăit mulţi ani Proorocul Ilie.
Coborâm pe valea Iordanului și oprim la locul considerat a fi cel adevărat al botezului lui Iisus. Aici vom primi binecuvântarea în apele Râului Iordan.
Plecăm spre Ierihon, cel mai vechi oraș din lume unde vor vizita Biserica Dudul lui Zaheu apoi ne îndreptăm către Muntele Ispitirii pentru a avea o privire panoramică asupra Mănăstirii Carantania de pe Muntele Ispitirii. Lângă râul Iordan este Mănăstirea Sf. Gherasim. Aici avem ocazia să aflăm ceea ce spune tradiția despre viețuirea Sf. Gherasim de la Iordan alături de leu său.
Mergem la Asezamantul Romanesc de la Ierihon pentru vizita. Participare la Denia celor 12 Evanghelii – slujba în limba română. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Be’teavon! (Poftă bună!)

Ziua 6-22.04, Ierusalim, Via Dolorosa
Mic dejun. Intrăm în Cetatea Sfântă a Ierusalimului pe poarta Sf. Ştefan şi parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mântuitorului Iisus Hristos, ajungând la Biserica Sf. Învieri în care vom vizita toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormânt, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Așezământul Românesc de la Ierusalim. Paticipare la slujba de Prohod la Așezământul Românesc de la Ierusalim – slujba în limba română. Cazare și cină la hotel în Bethleem. Laila tov! (Noapte bună!)

Ziua 7-23.04, Ierusalim, Muntele Eleon
Veniți de luați Lumină! Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim, numit și Orașul Păcii, unde pe Muntele Măslinilor, unde vom vizita: Mănăstirea Ortodoxă a Înălţării Domnului ce amintește de Înălțarea Domnului la cer și unde ne închinăm la locul unde a fost găsit pentru a doua oară capul Sf. Ioan Botezătorul; Mănăstirea Pater Noster, loc unde potrivit tradiției Mântuitorul i-a învăţat pe ucenicii Săi Rugăciunea Domnească „Tatăl nostru”; Mănăstirea „Dominus Flevit” („Domnul a plâns”) zidită în formă de lacrimă, pe locul unde Mântuitorul Iisus Hristos a plâns lipsa credință a celor din Cetatea Sfântă dar a deplâns și soarta pe care o va avea Ierusalimul; Grădina Ghetsimani cu Biserica Naţiunilor ridicată pe locul în care Mântuitorul s-a rugat înainte de a fie prins; Biserica Mormântul Maicii Domnului ce adăpostește Mormântul Fecioarei Maria şi Grota Trădării, grota unde a fost închis Iisus înainte de judecată.
Ne îndreptăm către Poarta Jaffa pentru a lua parte la minunea venirii Sfintei Lumini (nu se garantează intrarea în Sfânta Cetate), dar slujba este transmisă pe mai multe ecrane aşezate pe platoul din fata Porţii Jaffa. Cazare și cină la hotel în Bethleem.
În jurul orei 22.45 se va pleca spre Ierusalim pentru participare la slujba Învierii la Aşezământul Românesc de la Ierusalim (slujba în limba română). Întoarcere la hotel pentru odihnă.

Ziua 8-24.04, Ierusalim, Muntele Sion
Mic dejun. Ne îndreptăm spre Ierusalim. Mergem pe Muntele Sion unde vom vizita Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foişorul „Cina cea de Taină” şi Mormântul Sfântului Prooroc şi Psalmist David. Zidul Plângerii.
Plecăm spre Ein Karem, patria Sfântului Ioan Botezătorul. Aici vizităm Biserica și locul unde s-a născut ”cel mai mare om născut dintr-o femeie” şi Izvorul Sfintei Fecioare Maria locul întâlnirii Fecioarei Maria cu vara sa Elisabeta.
Ne vom intoarce in Cetatea Ierusalimului si vom avea un timp liber la Sf. Mormant.
De aici vom merge în Tel-Aviv și vom face un tur panoramic de oraș în care vom vedea cele mai importante locuri din “Orașul primăverii”, așa cum este numit Tel-Aviv.
La capătul a 7 zile pline de trăiri lăuntrice și având în suflet lumina sfânta venită în chip minunat, vom merge spre Aeroportul Ben Gurion din Tel-Aviv. Urmăm formalitățile vamale și ne îmbarcăm pentru zborul spre București. Lehitraot Israel! (La revedere Israel!)
Decolare din Tel-Aviv la ora 22,55 cu zborul Blue Air, aterizare în București la ora 01,40 (+1).

Nota:

Documente necesare calatoriei: pasaport valabil cu cel putin 6 luni de la data intoarcerii.
Programul pe zile si ordinea vizitelor se pot modifica, respectand in totalitate vizitele mentionate în program.
Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este in conformitate cu normele locale.
Persoanele care se inscriu singure si pentru care agentia nu gaseste partaj in camera dubla sau tripla, nu vor plati diferenta de single, aceasta fiind suportata de catre agentie.
La inscriere se achita un avans de 30% din valoarea totala a pachetului de servicii. Excursia trebuie achitata integral cu cel putin 21 zile inaintea plecarii.
De retinut:

Copiii sub 18 ani care calatoresc singuri sau doar cu unul dintre parinti, trebuie să prezinte la vama acordul parental al ambilor parinti sau al celui care nu însoteste minorul (dupa caz), obtinut la notariat; in cazul in care copiii nu sunt insotiti de parinti, adultul care-i insoteste va prezenta cazierul judiciar. Detalii la www.politiadefrontiera.ro
Orice abatere a turistului de la program, se face pe propria raspundere.
Turistul este obligat sa anunte agentia asupra oricarui incident petrecut in afara granitelor Romaniei.
In cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primii turistul pe teritoriul statului respectiv, sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu, Agentia de turism nu isi asuma responsabilitatea.
Deteriorarea sau pierderea bagajului nu este imputabila agentiei de turism, ci companiei aeriene. Solicitarile pentru recuperarea bagajului pierdut si pentru eventualele despagubiri se vor adresa direct companiei aeriene care a efectuat transportul.
Orarul de zbor poate fi modificat . Vă rugăm să verificaţi orarul de zbor cu 24 ore înainte de plecare. Agenţia nu este răspunzătoare pentru modificarea orarului de zbor sau pentru întârzieri, acestea fiind în responsabilitatea companiei aeriene şi a autorităţilor aeroportuare.

Data de plecare Tarif de persoana
17.04.2022/ 829 euro

REZERVARE OFERTA

[contact-form-7 404 "Nu am găsit"]


CE SPUN ALTI TURISTI DESPRE ACEASTA OFERTA?

Momentan nu exista impresii din partea turistilor..

Lasa-ne impresia ta despre ISRAEL

Rating